keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

17. vrk - Leppoisaa tai sanoisinko lupsakkaa menoa

Viikko on hurahtanut hurjan nopeasti. Viikonloppu meni lakkiaisten ja näytelmien merkeissä. Superin äiti, Nancy, juoksi itsensä ROPiksi sekä ROP VETiksi että isoissa kehissä BIS VET 2:ksi toistamiseen KR Jämsässä. Saimme hienon, ison ruusukkeen, jossa seisoo JÄMPSÄ KR 5.6.2016. Kyllä kannatti lähteä Laukkaasta asti Jämpsään, vaikka keli oli aivan karmea. Kotiin tultuamme Super makoili jaloissa murjottaen. Vastuuntunnotonta mammakoiran laiminlyöntiä. Yksin kotona täysin vääränrotuisen shelttivahvistuksemme kanssa koko pitkän päivän...

Tällä ruusukkeella alkaa olla jo keräilyarvoa :)
Viime viikolla saimme Superin ja Rossin Äksöneistä ensimmäiset terveystulokset: Ellillä on A/A-lonkat, 0/0-kyynärät, 0/0-polvet, silmät ja olat olivat myöskin puhtaat kuten myös selkä. Ainoa miinusmerkki näissä super hienoissa tuloksissa oli se, että Ellillä on symmetrinen välimuotoinen lanneristinikama eli LTV2. Sinällään tulos ei yllättänyt, sillä Äksöneiden molemmilla vanhemmilla on entisestään muutama jälkeläinen, joilla on todettu muutoksia kyseisessä nikamassa. Rossin kuudestatoista kuvatusta pennusta kahdeksalla on LTV0, kolmella LTV1, nyt yhdellä LTV2 ja yhdellä LTV4. Kolmelta kuvatuista ei ole lausuttu LTV:tä. Superin viidestä LTV-kuvatusta jälkeläisestä kahdella on LTV1, kahdella LTV0 (näistä toinen tulos tosin epävirallinen) ja yhdellä LTV2. Laikon ensimmäisen pentueen ensimmäisenä kuvatulla tytöllä on myöskin LTV1, joten voi olla, että tässä yhdistelmässä riski tulee molemmilta puolilta mutta yhtä hyvin voi olla, että se tulee vain toiselta puolelta tai parhaimmillaan ei kummaltakaan puolelta. Ikävä kyllä meillä ei tällä hetkellä ole tämän enempää tietoa Laikon puolen muista lähisukulaisista. Laikon veljellä, Redillä, on Superin äidin eli Nancyn täyssiskon, Shadyn, tyttären, Frescon (Shadoway's Final Fantasy), kanssa viisi pentua, joista vain kaksi on toistaiseksi kuvattu. Näistä toiselta on kyllä lausuttu LTV ja tuloksena 0 mutta ei siitä voi vielä hirveän varmoja johtopäätelmiä vetää ja shampanjapulloja aukaista... Ainahan se niin menee, että mitä enemmän tutkitaan, sitä enemmän kaikkea mahdollista löytyy. Tieto tosiaan lisää tuskaa. Helpompaa tavallaan olisi, kun ei tutkisi ja rätkisi menemään silmät ummessa onneensa uskoen. Ovathan ne x-rotuisetkin puhdasrotuisia terveempiä. Ainakin jos on uskominen vanhaan viidakon sanontaan ja miksei olisi uskominen, sillä en ole koskaan kuullut Mustanaamion valehdelleen.

Ellin kuvannut eläinlääkäri oli korostanut, ettei tulos tule millään muotoon vaikuttamaan koiran elämään tai harrastusmahdollisuuksiin. Olen kyllä hänen kanssaan samaa mieltä, sillä tiedän eräänkin vanhemman bordercollien, jolla on epävirallisesti lausuttu LTV2 ja joka on kisannut neljässä eri lajissa ja joka potkii edelleen erinomaisesti eteenpäin LTV2:staan huolimatta. Ensi kuun alussa viisi Äksöniä on menossa kuviin. Toivottavasti saamme vähintään yhtä hyviä tuloksia myös Weetiltä, Mikulta, Eikalta, Tyyneltä ja Astalta.

Maanantai-illan lenkkiseura
Ultrankin olen nyt varannut. Se on aamusta 22.6. Saapa nähdä, kantaako rva Mielensäpahottaja rakkaudenhetelmiä vai ei. Voi kun kantaisi. Kantaisi vieläpä sitä minun viidettä Queeniä. Jotenkin haluaisin uskoa Superin olevan tiineenä, sillä rva Mielensäpahottaja on ollut kaiken kaikkiaan todella rauhallinen. Eihän se yleensäkään riehu mutta nyt rauhallisuus kotioloissa korostuu. On jopa vetäytynyt omiin oloihinsa. Meillä kun on nyt käynyt ihmisiä tutustumassa koiriimme sekä meihin kaksijalkaisiin, niin hyvä siinä on sanoa, että kyllä se Super omansa osaa. Antaa itsestään niin laimean kuvan, ettei kukaan enää usko mitä sanon. :P Apropoo, yhdestä asiasta en ainakaan ole palturia puhunut, kun siitä on ihan sinistä valkoisella Kennelliiton sivuilla. Uskokaat tai älkäät, rva Mielensäpahottajan omistaja on nykyään rva Ylituomari. :)

Pitkäaikainen uurastukseni on tuottanut tulosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti