perjantai 26. elokuuta 2016

5 vkoa 1 pv - Ulos, ruoka, kakka, leikki, uni

Eilen meillä meni melko myöhään lammasteluhommissa, etten enää jaksanut punnita penneleitä vaan tein sen tänään aamusta. Samalla heitettiin toinen matokuuri nassuun. Päivämme koostuu lukuisista ulos-ruoka-kakka-leikki-uni -ketjuista. Välistä mahtuu ulos-pissi-leikki-uni -ketjuja. Pidämme siis pentuja nyt takapihalla vapaana valvotusti. Pennelit pääsevät tutkimaan meidän hyvin vaihtelevaa maastoa. Takapihaltamme löytyy uljaita jokia (oja), korkeita vuoria (kivirinteet), tuuheita viidakoita (rikkakasvit), upeita jättiläispuita (ruusupensaat), pimeitä onkaloita (portaiden aluset - tosin eivät ole vielä keksineet näitä), valtameri (pihamme ainoa lähde, toisen laitoimme umpeen tänä kesänä).

Saimme eilen myös tilaamani pannat. Huomenna sovittelemmekin vuorostaan niitä. Tiedossa varmastikin rapsutusta. Unohdin muuten sen lapun, johon merkkasin painot, tuonne pentuhuoneeseen. Nyt kun pennelit ovat jo untenmailla, taidan antaa asian olla. Ulkomuistista sanoisin, että Lysti painoi tänään 2,3 kg, Hikka, Metku ja Tiuhti 2,5 kg, Viuhti ja Källi 2,7 kg ja sitten meidän mörssäri - kaikkien ruokakuppien kuningas - Roihu 2,9 kg.

Nuorimmainen pojistamme työnsi muuten tänään jalkansa pinnojen väliin, joten aikani koneella voi jäädä vielä vähemmälle, kun pitää hoitaa pientä potilasta. Onneksi nilkassa ei todettu muuta kuin ruhjeita ja venähdys. Pelkäsin jo, että pian joudutaan laittamaan jalka kipsiin. Sellaista tämä on - elo kolmen vilkkaan pojan kanssa. 

Mielen virkistykseksi loppuun vielä pieni pätkä Limppareiden iltaleikeistä. Hirmu kiva pelata palloa poikien kanssa, kun omivat sen heti. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti